Bebaonica

27 Kolovoz 2012 In Anglo

bebaonica2

Bebaonica je zamišljena kao mini jezična igraonica za mališane od 2,5 godina do 3,5. Budući da već dvadeset i pet godina radimo s djecom unutar programa poludnevne jezične igraonice često smo bili u situaciji da mlađu braću i sestre naših igraoničara stavljamo na čekanje zbog njihovih godina.

Iz tog se razloga i razvila ideja o jezičnoj bebaonici koja bi imala funkciju pripreme djece za igraonicu. Naša je ideja imala vrlo pozitivnu reakciju među roditeljima tako da smo 2005 započeli sa pilot projektom. Naš primarni cilj u bebaonici bio je upoznati dijete sa stranim jezikom, naučiti ga slušati te ponavljati riječi, brojalice i jednostavne pjesmice na engleskom te naravno socijalizacija. Naša prva bebaoničarska grupa imala je 6 mališana u dobi od 2,5 do 3 godine. Termini održavanja nastave bili su 3 x tjedno u poslijepodnevnim satima a druženje je trajalo 60 min. Ritam rada unutar tih sat vremena detaljno smo razradili ali smo ujedno ostavili mjesta za brze promjene plana ukoliko to bude potrebno.

Kako izgleda sat vremena druženja u bebaonici?

Listen up!
Melodijski i tekstualno jednostavne pjesmice i brojalice se postepeno uvode i ponavljaju iz sata u sat. Vokabular se širi koristeći vizualne materijale. Budući da djeca u ovoj dobi svijet oko sebe doživljavaju taktilno, predmete čije nazive uče najčešče imaju prilike dotaknuti te ih na taj način osvijestiti. Pokret i mimika također imaju veliku ulogu u ranom susretu sa stranim jezikom.

You're my friend!
U ovom dijelu sata za vrijeme zajedničke igre (slaganje puzzla, igranje nekih jednostavnih dječijih igara), nastavnik prepoznaje dječji trud, hvali ih i potiče. Sudjelujući u igri djeca uče biti dio cijeline, uče slušati druge, čekati svoj red, a ujedno usvajaju termine kao što su: Well done, Wait for your turn, Listen, Super and Bravo.

Let's share!
Takvim načinom rada djeca ubrzo nauče slijediti upute, dijeliti igračke, zajedno se natjecati i navijati za svoju skupinu. Jednostavno rečeno - nauče s veseljem dijeliti sve što ih okružuje u igri i za vrijeme učenja.

Story time!
Korištenje lutaka također pomaže djeci u opuštanju i prihvaćanju novih njima nepoznatih riječi. Poistovjećivanje s likovima ih opušta i uvodi u svijet mašte. Lutke s kojima radimo su najčešće likovi životinja ili likovi iz djeci poznatih bajki.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za detaljne informacije

  • Mob: +385 91 3354 584
  • Mob: +385 95 1964 231

Anglo na društvenim mrežama

Pridružite nam se na društvenim mrežama