Book club

Saznajte više o Book club-u u Anglu

BOOK CLUB

Volite li knjige? Volite li raspravljati o knjigama koje ste pročitali? Poznat vam je onaj osjećaj kad dovršite čitanje knjige i želite svoje iskustvo podijeliti s drugima? Dođite u naš Book club, klub ljubitelja knjiga i čitanja na engleskom jeziku, koji je pokrenut na inicijativu naših dugogodišnjih polaznika.

Grupa

Book club je grupa čitatelja koji se sastaju jednom mjesečno kako bi razgovarali o knjizi koju su zajednički odabrali. Autor, žanr, vrijeme u kojem je djelo napisano – ništa od toga nije zadano. Čita se fikcija i nefikcija, čitaju se duže i kraće forme, čitaju se klasici i bestseleri, čita se sve od skandinavskih krimića do američkog chick-lita… Zadano je jedino da odabrano književno djelo bude na engleskom jeziku i u svome izvornome, neskraćenome obliku. Stoga je za sudjelovanje u ovoj grupi važno predznanje (preporučena ulazna razina predznanja je minimalno B2) kako bi se književno djelo moglo pratiti i o njemu raspravljati.

Rasprava

Raspravlja se o raznim aspektima književnoga djela iz perspektive čitatelja – o očekivanjima prije čitanja i osjećajima nakon čitanja, o temi, o opisima i stilu, o radnji i zapletima, raspletima i (očekivanim i neočekivanim) preokretima, o likovima i njihovoj karakterizaciji, o promjenama kroz koje prolaze, o završetku i njegovim karakteristikama, o upečatljivim mjestima i o citatima… Nema točnih i netočnih odgovora, a odgovori na neka pitanja otvaraju još novih pitanja Razgovara se i o problemima tijekom čitanja, o razumijevanju i praćenju teksta, o novom vokabularu jer članovi ovoga kluba još uvijek uče i na ovaj vrlo učinkovit način proširuju svoj fond riječi podižu razinu fluentnosti.

Avantura

Naši se čitatelji se ponekad upuštaju u pravu čitalačku avanturu i hvataju se u koštac s knjigama koje inače sami ne bi odabrali jer im se čine preteškima, ili smatraju da nemaju mnogo dodirnih točaka s temom. Također, neka se djela neće svima svidjeti, ali to je tek pravi povod za novu raspravu. A kroz aktivnu raspravu na engleskom jeziku uvježbava se vještina govora, koriste se poznate gramatičke strukture te uvježbava novi vokabular.

Pozvani ste svi, naši stari i novi polaznici, kao i svi koji žele osvježiti svoje znanje engleskoga jezika na opušten i zabavan način.

Secured By miniOrange