Znanstvena radionica

Predškolski i đački tečajevi

Profesor

Starost djece
Od 7 do 10 g. i od 11 do 14 g.

Cijena tečaja

OPIS NASTAVE

Znanstvene radionice predstavljaju prve korake u STEM područje, a namijenjene su djeci koja su zainteresirana za upoznavanje kemikalija koje koristimo u kućanstvu, eksperimentiranje s njima, a možda i pokoju eksploziju! Koristit ćemo laboratorijski pribor poput epruveta, menzura, kapalica, čaša, tikvica te plamenika! Kuhinju ćemo pretvoriti u pravi mali labos i koristiti neškodljive materijale poput sode-bikarbone, octa, prehrambenih boja, ulja, šljokice i sl., koji se mogu pronaći u svakom kućanstvu. No, pokuse nemojte pokušavati izvoditi sami, bar ne prije no što naučite kako na Znanstvenim radionicama!

Osim kemijskih pokusa, upoznat ćemo i ljekovite biljke te od njih napraviti kremice, sapune i čajeve! Ali i još mnogo toga… Cilj znanstvenih radionica je sudjelovati u zanimljivim i poučnim eksperimentima, bilježiti opažanja, crtati, surađivati s vršnjacima i sudjelovati u diskusiji nakon eksperimenata.

Osim klasičnih znanstvenih radionica, izvodimo i znanstvene radionice English through Science, u kojima je u dvojezičnom kontekstu dodatni cilj usvajanje gramatičkih struktura na engleskom jeziku, kao i izraza i termina iz područja znanosti te naučiti slijediti upute na engleskom jeziku za vrijeme provođenja eksperimenta.

Znanja i vještine stečene na znanstvenim radionicama primjenjive su u svakodnevnim aktivnostima.

Broj sati

8 sati = 1 ciklus

Termini

2 x 1 sat tjedno

Stupanj

I.

Jezik

Hrvatski
Engleski

Prijavi se na tečaj Znanstvene radionice

    Secured By miniOrange