Bebaonica

Saznajte sve o bebaonici.

Bebaonica je zamišljena kao mini jezična igraonica za mališane od 2,5 do 3,5 godina, koja ima funkciju pripreme djece za jezičnu igraonicu.

Anglo

Nakon brojnih upita roditelja djece polaznika naše jezične igraonice, 2005. godine započeli smo s pilot-projektom koji je bio uspješan i razvio se u Bebaonicu po kojoj smo prepoznatljivi. Naš primarni cilj u bebaonici jest upoznati dijete sa stranim jezikom, naučiti ga slušati te ponavljati riječi, brojalice i jednostavne pjesmice na engleskom, kao i socijalizacija naših najmlađih polaznika.

Termini i dinamika nastave
Naši bebaoničari druže se dva puta tjedno po 60 minuta, a ritam rada detaljno je razrađen, no uvijek ostavljamo mjesta za brze promjene plana, ako to bude potrebno.
Kako izgleda sat vremena druženja u bebaonici?

Listen up!
Melodijski i tekstualno jednostavne pjesmice i brojalice postupno se uvode i ponavljaju iz sata u sat. Vokabular se širi koristeći vizualne materijale. Budući da djeca u ovoj dobi svijet oko sebe doživljavaju taktilno, predmete čije nazive uče često imaju prilike dotaknuti te ih na taj način osvijestiti. Pokret i mimika također imaju veliku ulogu u ranom susretu sa stranim jezikom.

You’re my friend!
U ovom dijelu sata za vrijeme zajedničke igre (slaganje slagalica, igranje jednostavnih dječjih igara), nastavnik prepoznaje dječji trud, hvali ih i potiče. Sudjelujući u igri djeca uče biti dio cjeline, uče slušati druge, čekati svoj red, a ujedno usvajaju termine kao što su: Well done, Wait for your turn, Listen, Super and Bravo.

Let’s share!
Ovim načinom rada djeca ubrzo nauče slijediti upute, dijeliti igračke, zajedno se natjecati i navijati za svoju skupinu. Jednostavno rečeno – nauče s veseljem dijeliti sve što ih okružuje u igri i za vrijeme učenja.

Story time!
Korištenje lutaka pomaže djeci u opuštanju i prihvaćanju novih i njima nepoznatih riječi. Poistovjećivanje s likovima opušta ih i uvodi u svijet mašte. Lutke s kojima radimo su najčešće likovi životinja ili likovi iz djeci poznatih bajki.

Bebaonica otvara vrata stranoga jezika najmlađima i priprema ih za učenje kroz igru i zabavu.