Srednjoškolski tečajevi

Saznajte više o Srednjoškolskim tečajevima u Anglu

Većina polaznika srednjoškolskih tečajeva naši su dugogodišnji đaci koji i nakon upisa u srednju školu žele unaprijediti stečeno znanje.

Program

Srednjoškolski program u našoj je školi specifičan jer prilagođen polaznicima i njihovim potrebama, a u nastavnom procesu stavljamo naglasak na komunikaciju i intenzivno radimo na postizanju fluentnosti kod polaznika, ne zapostavljajući pritom niti gramatiku, niti pismeno izražavanje.

Međunarodni certifikati i priprema za državnu maturu – Razina B2

Polaznicima nudimo pripremu za međunarodne ESOL certifikate (FCE ili CAE), a program ujedno prati srednjoškolsko, tj. gimnazijsko gradivo te polaznike priprema i za državnu maturu. Tečajevi se održavaju na razini jezičnoga znanja B2 po ZEROJ-u, što je ujedno i ciljani stupanj znanja za višu razinu državne mature, tako da se u našim skupinama, polaznici srednje škole već od prvoga razreda mogu početi pripremati za državnu maturu. Po završetku ovih tečajeva polaznici mogu pristupiti i polaganju ispita za stjecanje međunarodnih certifikata, no to nije nužno. Srednjoškolski tečajevi traju četiri godine, kao i srednjoškolsko obrazovanje, ili kraće ako se polaznik ciljano priprema za jedan od međunarodnih certifikata, kao što su primjerice FCE, ili CAE. Do sada, svi naši polaznici koji su pristupili polaganju ispita za stjecanje međunarodnog certifikata FCE ili CAE ispite su položili s odličnim rezultatima.

Srednjoškolski tečajevi – razina A2

Organiziramo i tečajeve za polaznike slabijeg osnovnoškolskog predznanja, kojima je potrebna pomoć pri svladavanju srednjoškolskog gradiva i kod priprema za državnu maturu. Ti se tečajevi održavaju na tzv. nižoj razini tj. na razini A2 po ZEROJ-u, a usmjereni su na ciljeve koje polaznik s nastavnicima postavi pri početku tečaja – podizanje znanja na razinu koja osigurava napredak u školskim ocjenama, ili priprema za državnu maturu, ili kombinacija ovih dvaju ciljeva.

Skupine i dinamika nastave

Skupine u kojima radimo su male (od pet do osam polaznika) i često mješovite, što znači da u skupini mogu biti polaznici sva četiri razreda srednje škole. Nastava se odvija svaki drugi tjedan po 4 sata (2 puta tjedno po 90 minuta), tj. u tjednu kad je redovna nastava u školi prije podne.