Riječ ravnateljice

Riječ naše ravnateljice

Osnivajući jednu od prvih škola stranih jezika Anglo, davne 1991. godine, nisam niti slutila da se upuštam u avanturu koja će trajno obilježiti moj životni put. Od tada do danas, kroz Anglo, a zatim i kroz učilište Anglia, u naših punih 27 godina rada, prošlo je više od 10,000 polaznika svih uzrasta, od najmlađih do odraslih, koji su sudjelovali na više od 1,000 tečajeva raznih jezika iz naše ponude.

Što sve radimo

Uz brojne vrtiće iz Zagreba i Zagrebačke županije gdje dugi niz godina provodimo verificirane tečajeve stranih jezika koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta do specijaliziranih tečajeva krojenih prema zahtjevima naših poslovnih klijenata kao i verificiranih tečajeva koji se upisuju u e-radnu knjižicu, broj zadovoljnih i uspješnih polaznika raste iz semestra u semestar.

Ljestvica kvalitete u Školi stranih jezika Anglo i Učilištu Anglia podignuta je visoko, a ja svoju predanost kvaliteti provodim u djelo i kroz projekt Qatrain u okviru Zajednice za strane jezike pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te kao samostalna inspektorica za provjeru kvalitete u školama stranih jezika. Za Anglo i Angliu kvaliteta znači da naš nastavnički tim čine iskusne visokokvalificirane profesorice koje se kontinuirano usavršavaju i specijaliziraju prema uzrastu polaznika i prema vrsti nastave koju izvode, a za kvalitetu svoje nastave jamče svojim imenom i ugledom koji se temelji na rezultatima. Mlađe nastavnike uvodimo u nastavu postupno, pod mentorstvom iskusnih starijih kolega, kako bismo osigurali da novi nastavnici steknu dovoljno iskustva, a iskusni nastavnici razmjenjuju svoja iskustva i dobru praksu kako bi kvaliteta nastave bila na najvišoj razini.

Kvaliteta

Za nas su jamac kvalitete educirani nastavnici s najvišim kvalifikacijama i bogatim iskustvom. Za nas kvaliteta znači rad u malim grupama i prilagođavanje potrebama i dobi polaznika. Za nas kvaliteta znači da držimo korak sa suvremenim tehnologijama. No, prije svega, kvaliteta za nas znači da imamo definirane procese i procedure praćenja nastavnika, polaznika i same nastave, da prikupljamo povratne informacije koje sustavno ugrađujemo u svaki novi tečaj kako bi naša nastava bila još bolja.

Dinamika

Već 27 godina s ljubavlju vodim Anglo i Angliu i veselim se svakom novom nastavnom satu, svakom novom polazniku i svakoj novoj grupi. Veseli me dinamičnost nastave, a i brojne izazove s kojima se susrećem prihvaćam spremno jer obogaćuju moje tridesetogodišnje nastavničko iskustvo. Uvijek smo bili među prvima, ustrajno uvodili novitete i provodili u djelo pregršt novih ideja s jednim ciljem – da budemo najbolji u poslu koji volimo!
A tako ćemo i nastaviti! Za jesen pripremamo brojna iznenađenja – od novih jezika do potpuno novih jezičnih i ne-jezičnih programa, kao i niz dodatnih zabavnih i poučnih aktivnosti.

Potražite nas na upisima od 3. do 14. rujna 2018. i provjerite našu jesensku ponudu! Osigurajte najbolje za svoje najmlađe i za sebe. Učite i napredujte s nama!

You live, your learn, you upgrade!

Tamara Tolnauer – Ackermann, prof