Misija i vizija

Naša misija i naša vizija

Od samih početaka škole Anglo, davne 1991., vizija njezinih osnivača uvijek je bila osnovati malu školu stranih jezika čiji bi naziv s vremenom postao sinonimom za kvalitetu u području poduke stranih jezika u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Zajedničkim trudom svih djelatnika, bivših i sadašnjih, želja osnivača se ostvarila – Anglo se razvija i postaje škola koja nudi kvalitetnu poduku iz 6 svjetskih jezika, uvijek stavljajući na prvo mjesto polaznike i njihove potrebe.

Naša misija

Širimo horizonte i promičemo samorazvoj. Učimo naše polaznike (velike i male) komunicirati na stranim jezicima, razumjeti i poštivati druge kulture i običaje, i tako otvoriti i stvoriti nove prilike.

Naša vizija

Prateći najnovije trendove u poduci stranih jezika i obrazovanju općenito, ugrađujući ih u naše bogato iskustvo, uz kontinuirano usavršavanje nastavnika i aktivno osiguravanje kvalitete, naša je vizija da budemo vodeća škola stranih jezika i učilište na našem području, ali i da napravimo iskorake u interdisciplinarna područja i ponudimo nove proizvode koje traže novi polaznici.

Naše vrijednosti

Naši su nam polaznici na prvom mjestu. Zato puno pozornosti pridajemo odabiru, razvoju i usavršavanju nastavnika, kao i odabiru odgovarajućeg pedagoškog ili andragoškog, metodičkog i didaktičkog pristupa nastavi. Inzistiramo na uvođenju visokih standarda kvalitete u nastavni proces i druge poslovne procese, kao i na praćenju novih obrazovnih tehnologija koje nam pomažu da dostignemo željenu razinu kvalitete.
Aktivno pridonosimo razvoju struke, kroz sudjelovanje u strukovnim organizacijama i uključivanje u projekte. Našim polaznicima želimo osigurati ugodno okruženje za učenje, ali i pružiti priliku za druženje, pripadanje našoj zajednici i osobni rast.

Naši ciljevi

  • Ojačati nastavnički tim najboljim nastavnicama i nastavnicima.
  • Jačati nastavne kompetencije nastavničkoga tima.
  • Osigurati materijalne uvjete, ali i prijateljsku atmosferu za ugodno održavanje nastave.
  • Pratiti obrazovne tehnologije, ne gubeći pritom iz vida da je polaznik u središtu nastavnoga procesa.
  • Dovršiti uvođenje sustava za osiguravanje kvalitete.
  • Proširiti ponudu tečajeva i edukacija interdisciplinarnim pristupom obrazovanju.
  • Uvijek biti prvi!

“Ulaganjem u sebe, dobivaš na vrijednosti!”

Tamara Akerman, ravnateljica