Back

O nama

Saznajte sve o nama i što sve radimo.

Anglo je jedna od prvih škola stranih jezika u Hrvatskoj koja je svojim djelovanjem započela prije više od 26 godina. U tom je razdoblju kroz naše klupe prošlo više od 10,000 polaznika svih uzrasta – od „bebaoničara” do odraslih. Organizirali smo i proveli više od 1000 tečajeva raznih jezika – engleskog, njemačkog i talijanskog, a u ponudi imamo i francuski, španjolski, ruski… a u pripremi i neke nove jezike.

Anglo

Anglo  je usmjeren na mlađe polaznike – od najmlađih „bebaoničara” do školaraca koje pratimo do tinejdžerske dobi. Stoga, našu metodiku poučavanja stranih jezika karakterizira interaktivni pristup, a u nastavi se služimo i suvremenim tehnologijama. Našim su mlađim polaznicima na raspolaganju tableti i pametne ploče, a učionice su opremljene računalima i projektorima. Anglo dugi niz godina gradi i njeguje svoj imidž nekonvencionalne škole u kojoj djeca i mladi u ugodnom ambijentu uče kroz zabavu. Cilj nam je stvoriti pozitivnu, motivirajuću atmosferu u kojoj djeca neopterećeno i s veseljem usvajaju strani jezik. Trudimo se kod mladih razviti ljubav prema jeziku koji uče te im pružiti kontinuitet. Naša metoda rada uključuje hands on pristup, gdje djeca svoje znanje odmah stavljaju u praksu simulirajući određene situacije. Vjerujemo da se najveći rezultati mogu postići ako je znanje primjenjivo odmah, i to što češće. A naši rezultati govore sami za sebe – naši polaznici sudjeluju na međunarodnom natjecanju HIPPO gdje redovito ostvaruju odlične rezultate. Osim toga, Anglo je Cambridge ESOL Exam Preparation Centre – pripremamo srednjoškolce za međunarodne Cambridge ispite FCE i CAE, a do sada svi su polaznici ostvarili odlične rezultate.

Udruga za jezičnu edukaciju djece i upoznavanje s kulturama zemalja EU usmjerena je na najmlađe – vrtićance, s kojima uspješno već dugi niz godina radimo po verificiram jezičnim programima za engleski i njemački jezik u dječjim vrtićima u Zagrebu, Zaprešiću i okolici.

Kontinuirano uvodimo novitete u nastavni proces te osmišljavamo nove programe – English through drama, English through science, da nabrojimo samo neke, koji nude inovativne pristupe učenju stranih jezika. Osim toga, našu ponudu obogaćuju i ne-jezični programi. Jedini u Zaprešiću organiziramo ALOHA – Program mentalne aritmetike, a nudimo i likovne radionice, kao i radionice Autogenog treninga. Naravno, u pripremi uvijek imamo nekoliko potpuno novih programa.

Učilište Anglia

Učilište Anglia usmjereno je na odrasle polaznike te nudi verificirane tečajeve stranih jezika koji se mogu upisati u radnu knjižicu. Trenutno nudimo engleski, njemački, talijanski, francuski i španjolski, a u pripremi su i novi verificirani programi. Za poslovne korisnike krojimo tečajeve „po mjeri” – sadržaj prilagođavamo potrebama klijenta. Tome mogu posvjedočiti brojne organizacije za koje smo organizirali in-house opće i specijalizirane tečajeve stranih jezika.

Naša povijest

27
27 GODINA USPJEŠNOG RADA
1000
PROVEDENO VIŠE OD 1000 TEČAJEVA
10000
POLAZNICI SVIH UZRASTA
6
PET STRANIH JEZIKA

1991.

1991. godine otvaramo Anglo u Zagrebu, prvo u Gundulićevoj ulici, zatim u Berislavićevoj te naposljetku u Amruševoj ulici, gdje smo proveli desetak lijepih godina.

1995.

1995. Anglo dolazi i na drugu lokaciju – u Zaprešić, Mihanovićeva b.b., gdje se i sada nalazimo.

2000.

Od 2000. godine organiziramo i izvodimo in-house tečajeve poslovnog engleskog u poduzećima, a među našim klijentima su velike organizacije poput Plive, Hospire, Kvasca itd.

2012.

2012. godine krećemo korak dalje – Anglo osniva učilište Anglia te verificira jezične programe za engleski i njemački. Organizirajući tečajeve za odrasle po verificiranim programima zaokružujemo svoju ponudu jezičnih tečajeva.

2014.

2014. osnivamo Udrugu za jezičnu edukaciju djece i upoznavanje s kulturama zemalja EU te verificiramo jezične programe za engleski i njemački po kojim radimo u vrtićima. Iste godine verificiramo još tri jezična programa – talijanski , francuski i španjolski. Također, našu ponudu obogaćuje i ALOHA – Program mentalne aritmetike

2018.

2018. Spremamo vam brojna iznenađenja! 27 godina uspješnoga rada nije malo, mnogo je polaznika učilo i družilo se s nama. Redovito pratimo kvalitetu nastave, kao i zadovoljstvo naših polaznika te stremimo postizanju uvjeta za dobivanje prestižnih certifikata kvalitete za područje obrazovanja. Svjesni smo važnosti učenja stranog jezika u današnjem svijetu i stoga se trudimo povjerenu nam odgovornost opravdati slijedeći svjetske trendove u jezičnoj edukaciji, ali u isto vrijeme ostajući vjerni onome što našu školu čini uspješnom već tako dugi niz godina.

Zato vam nudimo:

  • skupine do 8 polaznika
  • kvalitetne autorske materijale po europskim standardima, kao i materijale renomiranih izdavača udžbenika za strane jezike
  • visokokvalificirane i educirane profesore s višegodišnjim iskustvom
  • suvremene metode rada uz originalan pristup
  • ugodnu, motivirajuću atmosferu
  • kontinuitet u učenju
  • praćenje kvalitete
  • niz dodatnih aktivnosti i pogodnosti.

ANGLO d.o.o., Jurja Oršića 39, 10290 Zaprešić
OIB: 51142215178
Društvo upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu
MBS: 080055996
Iznos temeljnog kapitala: 20.000,00 HRK uplaćen u cijelosti,
Banka: Zagrebačka banka d.d. Zagreb
Broj računa: IBAN HR8023600001101276790

Secured By miniOrange