Znanstvene radionice

Saznajte više o znanstvenim radionicama u Anglu

Znanstvene radionice

Znanstvene radionice predstavljaju prve korake u STEM područje, a namijenjene su djeci koja su zainteresirana za upoznavanje kemikalija koje koristimo u kućanstvu, eksperimentiranje s njima, a možda i pokoju eksploziju!
Koristit ćemo laboratorijski pribor poput epruveta, menzura, kapalica, čaša, tikvica te plamenika! Kuhinju ćemo pretvoriti u pravi mali labos i koristiti neškodljive materijale poput sode-bikarbone, octa, prehrambenih boja, ulja, šljokice i sl., koji se mogu pronaći u svakom kućanstvu. No, pokuse nemojte pokušavati izvoditi sami, bar ne prije no što naučite kako na Znanstvenim radionicama!

Osim kemijskih pokusa, upoznat ćemo i ljekovite biljke te od njih napraviti kremice, sapune i čajeve! Ali i još mnogo toga…
Cilj znanstvenih radionica je sudjelovati u zanimljivim i poučnim eksperimentima, bilježiti opažanja, crtati, surađivati s vršnjacima i sudjelovati u diskusiji nakon eksperimenata.

Osim klasičnih znanstvenih radionica, izvodimo i znanstvene radionice English through Science, u kojima je u dvojezičnom kontekstu dodatni cilj usvajanje gramatičkih struktura na engleskom jeziku, kao i izraza i termina iz područja znanosti te naučiti slijediti upute na engleskom jeziku za vrijeme provođenja eksperimenta.

Znanja i vještine stečene na znanstvenim radionicama primjenjive su u svakodnevnim aktivnostima.

Moduli Znanstvenih radionica koje izvodimo su:

Kemija 1
Kemija 2
Biologija 1
Biologija 2

Svaki modul izvodi se kroz osam školskih sati, dinamikom od jednog 90-minutnog susreta tjedno.Marta Goričan, voditeljica znanstvenih radionica

Marta je magistra edukacije biologije i kemije. Diplomu je stekla 2013. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od tada radi kao učiteljica prirode, biologije i kemije u osnovnoj školi. Tijekom ljeta sudjeluje u projektima zaštite šišmiša koji zahtijevaju terenski rad. U osmišljavanje znanstvenih radionica unijela je svu svoju ljubav prema prirodnim znanostima, kao i svoje višegodišnje iskustvo u radu s djecom osnovnoškolske dobi.

Znanstveni rođendani

Za male zaljubljenike u znanost organiziramo i Znanstvene rođendane, u kojima je središnji događaj znanstvena radionica po izboru slavljenika ili slavljenice. Naravno, uz obavezno slavlje, tortu i darove koji su sastavni dio svakog rođendana.